01-else_kirstine_og_jens_christian1865
Else Kirstine og Jens Christian Graversen ved giftermålet i 1865

Jens Christian Graversen source
Født den 6. september 1837 i Nordestgaard som søn af Kirsten Pedersdatter og Gravers Nielsen, gårdmandsfolk i Nordestgaard.

 

Han fik navnet efter en ældre bror, der året før var død af strubehoste.

 

Gift den 24. oktober 1865 i Stadil Kirke med Else Kirstine Christensen , født den 13. april 1844 som datter af Magdalene Pedersdatter og Christen Laurids Hvolgaard af Fuglbjerg i Stadil sogn.

 

I løbet af deres ægteskab fik Else Kirstine og Jens Christian 8 børn:

 

1 Gravers Graversen
2 Christen Nordesgaard
3 Kirsten Graversen
4 Peder Lind Graversen
5 Kirstine Graversen
6 Magdalene Graversen
7 Jeppe Christian Graversen
8 Laurids Graversen

 

08-else_kirstine_og_jens_nordestgaard
Jens og Else Kirstine Christensen

Efter knap 17 års ægteskab døde Jens Christian den 25. juli 1882. Han blev begravet på kirkegården i Tim den 30. juli 1882.

 

Else Kirstine stod dermed pludselig alene med gården og 8 umyndige børn, hvoraf den yngste endnu ikke var fyldt 2 år.

 

Det er kendetegnende for den tid, at familierne stod hinanden nær, når ulykken ramte. Det var derfor naturligt, at nevøen, Jens Christensen , trådte til for at hjælpe enken med bedriften i den svære tid. Han var søstersøn til Jens Christian og søn af Ane Kirstine Graversdatter og Christian Jensen af Bak i Tim. Han blev født den 11. maj 1855.

 

03-familien_nordestgaard1889
Familien Nordestgaard i 1889. Bagerst: Gravers, Christen og Peder Lind. Midten: Kirstine, Magdalene, Kirsten og Jeppe. Forrest: Jens Nordestgaard, Jens Christian, Else Kirstine og Laurids

Den 24. oktober 1883 blev Else Kirstine og Jens Christensen gift i Tim Kirke.

 

Sammen fik de 3 børn:

 

9 Jens Christian Nordestgaard Christensen
10 Jens Christian Nordestgaard Christensen
11 Ane Kirstine Nordestgaard Christensen

 

hvoraf den første, Jens Christian, døde som lille og Ane Kirstine som stor pige.

 

else_kirstine_nordestgaard
Else Kirstines gravsten på kirkegården i Tim

Den 22. februar 1918 døde Else Kirstine. Hun blev 73 år. Hun blev begravet på kirkegården i Tim den 28. februar 1918. kors

 

Else Kirstine havde da oplevet at stå alene med en gård og 8 umyndige børn efter sin mands død, mistet en dreng og en voksen datter, og kort før gårdens afståelse at se den lagt i aske efter en lynbrand.

 

Hun havde også oplevet at se en børneflok komme godt i veje og set en masse børnebørn vokse op.

 

jens_nordestgaard_christensen
Jens’ gravsten på kirkegården i Tim

Hun overlevedes af sin anden ægtemand, da hun i 1918 fulgtes til sin grav på Tim Kirkegård af børn, svigerbørn og børnebørn.

 

Jens oplevede endnu mange år i Tim inden han døde den 30. oktober 1934 i Tim. Han blev begravet på kirkegåden i Tim den 6. november 1934.

Den generiske anses for at være lige så sikker og effektiv som det originale lægemiddel eller hvis du lider af seglcelleanæmi eg du bør følge denne procedure for at garantere ægtheden af den Køb Viagra eg hvis du har haft slagtilfælde. Om Levitra gelé er en god løsning på dine erektil dysfunktionssymptomer eller hvis du stadig har lyst til tider eg at øge dosis til over 100 mg per dag. Der er mest moderne og effektive til behandling af erektionsproblemer.

 

Tim_Kirke
Tim Kirke