Foodtruckfestival HOPPAAA! strijkt weer neer in Nieuwegein: N-pashouders ontvangen budget voor het festival (2024)

Foodtruckfestival HOPPAAA! strijkt weer neer in Nieuwegein: N-pashouders ontvangen budget voor het festival (1)

Nieuws 554 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Drie dagen lang niet bedenken wat je moet gaan koken of op de bezorgdienst wachten. Want het HOPPAAA! foodtruckfestival strijkt weer neer in park Kokkebogaard in Nieuwegein. Ben je als inwoner van Nieuwegein in het bezit van een Nieuwegein Stadspas, dan kun je een leuk budget voor op het foodtruckfestival ontvangen.Het gezinsvriendelijke en gratis toegankelijke festival wordt gehouden van 23 t/m 25 augustus.

Het festival heeft het karakter van een grote familiereünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten.

Borrelplanken en smikkelplateaus

Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen”, aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. “Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten.”

Speciaalbieren op tap, de Wijnclub en de co*cktailbus

In de Huisbar zijn alle (speciaal) bieren op de tap. Daarnaast zijn er alcoholvrije bieren, is er een smakelijke sangria en tappen we slush puppy voor de kids. Bij de knalroze Wijnclub ben je aan het juiste adres voor een goed glas wijn of een bruisende prosecco. De mooie selectie kwaliteitswijnen is samengesteld door de wijnspecialisten. Advies is voorhanden bij wijn- en spijscombinaties en bij twijfel kun je gratis proeven. Even verderop tref je de co*cktailbus. Van een Espresso Martini of een Seks on the beach tot een alcoholvrije Gin Tonic of een Frozen p*rnstar Martini to share, er is volop keuze.

Geen gedoe met muntjes

Je kent ze vast wel; de festivals waar met muntjes wordt gewerkt. Eenmaal thuis tref je er nog een paar aan in je broekzak waar je nooit meer iets mee kunt. Bij de HOPPAAA! festivals werken ze hier niet mee (een uitzondering is voor de N-pashouders, zie hierover de alinea aan het einde van dit artikel). De toegang is gratis en bij elke truck of bar kun je pinnen en/of contant betalen. Daarnaast werken zij met de hardcups/festivalglazen die je weer inlevert. Op deze manier wordt het veld schoongehouden en ontstaat er minder plastic afval.

Aangename decibellen

De festivals kenmerken zich door ‘aangename decibellen’. Je hoeft je bestelling niet schreeuwend door te geven en bij de picknicktafel kun je gewoon elkaar verstaan. De live muziek herken je aan de hits van vroeger en nu, de ‘Ohja’ momentjes en klassieke meezingers uit de Top 2000.

Budget voor N-pashouders

Alle inwoners van Nieuwegein in het bezit van een Nieuwegein Stadspas, ontvangen een leuk budget voor op het Foodtruckfestival HOPPAAA! in Nieuwegein, mogelijk gemaakt door de gemeente Nieuwegein. Hoe werkt het?
- Je neemt je N-pas mee naar het Foodtruckfestival,
- Je meldt je bij de huisbar op het festival, te herkennen aan de twee witte pagodetenten,
- Bij de balie wordt jouw pasnummer geregistreerd,
- Je ontvangt €17,50 aan budget per pashouder, uitgereikt in groene plastic festivalmuntjes,
- Elk muntje heeft een waarde van €2,50, je ontvangt er dus 7,
- De muntjes kun je inleveren en verzilveren bij alle bars, foodtrucks en bij het kindervermaak,
- Bij alle deelnemers staat de N-pas prijslijst zodat je kunt zien hoeveel muntjes je bij dat punt kunt inleveren,
Let op: er wordt geen geld terug gegeven op je muntjes, ook niet bij de balie waar je deze hebt ontvangen. Voorbeeld; als jouw gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen en elk gezinslid heeft een persoonlijke N-pas, ontvang je dus vier maal het budget van elk €17,50, uitgereikt in festivalmuntjes. De niet ingeleverde muntjes hebben geen waarde meer na dit festival. Als je bijvoorbeeld de muntjes op vrijdag ophaalt en je hebt nog over, kun je ze wel op zaterdag of zondag inleveren.

Data en tijden:
23 t/m 25 augustus.
Vrijdag van 15.00 tot 21.00, zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Foodtruckfestival HOPPAAA! strijkt weer neer in Nieuwegein: N-pashouders ontvangen budget voor het festival (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6626

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.